-

NaslovnaVestiVesti iz svetaGlastonbury 2021 - otkazano!

Glastonbury 2021 – otkazano!

GlastonburyOvogodišnje izdanje Glastonbury festivala neće biti održano. Ovo je druga godina zaredom da je popularni britanski festival otkazan zbog globalne pandemije.

“S velikim žaljenjem moramo objaviti da se ovogodišnji festival Glastonbury 2021. neće održati i da će ovo biti još jedna prisilno izgubljena godina za nas. Ulaznice za ovu godinu važiće i za sledeću”, poručili su iz organizacije.

“Uprkos svom naporu uloženom u to da učinimo nemoguće mogućim, postalo je jasno da festival jednostavno ne može biti održan”, piše u izjavi organizatora Emili i Majkla Ivisa. “Zahvaljujemo vam na neverovatnoj podršci i radujmo se budućim boljim vremenima.”

Glastonbury je za Veliku Britaniju, time i Evropu nešto poput ostinskog South by Southwest Festivala (SXSW). Naime kad je SXSW najavio da će u 2021. godini ići sa online izdanjem festivala bilo je jasno da američka koncertna sezona pada u vodu, posebno festivali Coachella i Lollapalooza. Tako je Glastonbury lakmus-papir za naš kontinent – ako on ne ide, teško da će se bilo koji drugi veliki muzički festival moći pokrenuti.

Najnovije vesti

Izdvajamo