-

„Give Me Mercy“ – novi singl sastava The Cult

The Cult

The Cult su najavili novi album „Under The Midnight Sun“ singlom „Give Me Mercy“. Novi album nastavak je prethodnog „Hidden City“ iz 2016. i biće objavljen 11. oktobra.

„Bio sam apsolutno oduševljen ovim muzičkim komadom koji je Billy napisao“, rekao je frontmen Ian Astbury, „i savršeno se uklapao u ove misli koje sam imao o potrebi naše kulture da prevaziđe pretpostavke dualnosti. Potreban nam je novi jezik jer reči ne mogu da izraze kuda idemo.“

„Under The Midnight Sun“ je producirao Tom Dalgety, koji je takođe radio sa Pixies, Ghost and Royal Blood. Dalgety je bio inspirisan iskustvom Astbury-a na festivalu Provinssirock, održanom u gradu Seinäjoki u Južnoj Ostrobothniji, u zapadnoj Finskoj.

„Kada je svet stao, imao sam trenutak da pišem u realnom vremenu, da izračunam. Prinudila me je ova vizija, ova anomalija, ovo sećanje, da sam pod ponoćnim suncem. Tom nam je pomogao da unesemo novi muzički oblik i frekvenciju u naš proces.

U srži svega, muzika sadrži frekvenciju vibracija kako smo nekada komunicirali pre nego što smo uopšte mogli da govorimo. Pesme ptica, zov životinja, teorija struna, kvantna fizika, psihodelici. Pesma govori o pronalaženju i ujedinjenju lepote u tim čudno prirodnim trenucima.“, obrazložio je Astbury.

Najnovije vesti

Izdvajamo