-

NaslovnaVestiVesti iz svetaGitarista Nick McCarthy napustio grupu Franz Ferdinand

Gitarista Nick McCarthy napustio grupu Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Škotski bend Franz Ferdinand objavio je da je njihov dugogodišnji gitarista i klavijaturista Nick McCarthy napustio grupu kako bi više vremena provodio sa svojom porodicom.

U izjavi za medije stoji da Nick McCarthy neće učestovati u snimanju novog albuma, kao ni na turneji benda. Kako snimanje i turneja zahtevaju potpunu posvećenost i dugotrajno odsustvo od kuće, McCarthy ne želi da bude odvojen od svoje mlade porodice na toliko dug period. Zbog toga napušta bend, međutim, ovo nikako ne znači da je u pitanju trajno stanje, a ostali članovi sastava iz Glazgova poželeli su mu da eksperimentiše sa drugim muzičkim izražajima koji ga interesuju.

Kada je već tako, McCarthy je oformio novi bend, Manuela, gde mu društvo pravi njegova supruga Manuela Gernedel. Debi album bi trebalo da se pojavi uskoro, a predstavili su i prvi singl i to numeru Cracks In The Concrete. Na ploči će kao saradnici učestvovati Jim Dixon (Django Django), William Reese (Mystery Jets), Roxanne Clifford (Veronica Falls) i Paul Thomson (Franz Ferdinand).