fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Giant Sand prekidaju sa radom

Giant Sand prekidaju sa radom

Giant SandHowe Gelb, frontmen američkiog sastava Giant Sand, u izjavi za medije, najavio je da grupa prekida sa radom, nakon 30 godina postojanja. 

U svojoj dugoj, poetskoj izjavi, koja se može protumačiti i kao oproštajna poruka, Gelb je napisao da “30 godina izgleda kao odgovarajući broj i potpuno primeren za ‘I kinda quit'”.

Pre nego što se velikani prašnjavog folk rocka odjave, još jednom će obići evropski kontinent, u okviru turneje na kojoj promovišu njihovo prošlogodišnji album “Hearbreak Pass”. Za 6. april zakazan je nastup u ljubljanskom Kinu Šiška.

Pored toga, biće objavljen i trostruki LP box set pod nazivom “The Sun Set” koji će obuhvatati čitav materijal benda po abecednom redu.Howe Gelb će nastaviti sa radom, i to na, kako kaže, prvenstveno klavirskim solo albumima.

Grupa Giant Sand je krajem prošle godine premijerno gostovala u Srbiji, gde su proslavili trideset godina od izlaska debi albuma, a koncert je obeležila i tridesetogodišnjica radijske emisije Tajanstveni voz, Žikice Simića.

U nastavku poslušajte mali teaser za “The Sun Set”: