-

Garbage objavili politički angažovan spot

Jedan od najpopularnijih alternative rock bendova zlatne ere ovog žanra, Garbage, objavio je spot za svoj aktuelni singl „No Horses“.

“Primetio sam da kada vlast ne obraća pažnju na svoje građane, zaslepljena svojom pohlepom, posledična muzika razvaljuje. Kao što je to ranije bio slučaj sa Ninom Simone i “Mississippi Goddam” ili The Clash i “Straight To Hell”, “No Horses” me je uverila da nisam lud i da ovo zaista jeste izopačeno vreme. Tekst pesme je zaista moćan, tako da je moj zadatak bio da dodam vizuelni aspect koji publici neće upropastiti individualnu interpretaciju” izjavio je povodom objavljivanja spota režiser zaslužan za realizaciju – Scott Stuckey.

Sve prihode od prodaje i preslušavanja singla, kao i pregleda spota, bend će donirati Internacionalnom komitetu Crvenog Krsta do kraja 2018. godine.

U toku ove godine bend Garbage je objavio i svoju autobiografiju naslovljenu„This Is The Noise That Keeps Me Awake“ za koju je svaki član benda pisao određeni deo priče. Pored same biografije, knjiga sadrži i nikad ranije objavljene fotografije benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo