-

NaslovnaVestiVesti iz svetaFuture Islands singlom "Ran" najavljuju novi album

Future Islands singlom „Ran“ najavljuju novi album

Future Islands, najvio je izlazak novog, petog studijskog albuma „The Far Field, za 7. april ove godine. Trio iz Baltimora je takođe objavio i najavni singl „Ran„.

The Far Field“ se nadovezuje na izuzetno uspešni album „Singles“ iz 2014. godine, i donosi 12 novih ljubavnih pesama koje potpisuju članovi benda: Samuel T. Herring (vokal, tekstovi), William Cashion (bas, gitara) i Gerrit Welmers (klavijature, programiranje).

Future Island su počeli rad na novom albumu u januaru 2016. godine na obali Severne Kalorine i u rodnom Baltimoru, nakon čega su krenuli na mini turneju na kojoj su opipavali reakciju publike tokom tajnih koncerata na kojima su nastupali pod lažnim imenima. Kasnije tokom godine otputovali su u Los Anđeles gde su snimali sa Grammyjem nagrađenim producentom Johnom Congletonom u legendarnom Sunset Sound studiju u kojem su brojni muzičari, od The Beach Boysa do Prince, snimili svoja remek dela.

Ovo će biti prvi album benda na kojem je bubnjeve uživo odsvirao Micheal Lowry, koji im se pridružio pred izvođenje pesme „Seasons (Waiting on You)“ u emisiji Late Night with David Letterman. Debbie Harry, iz sastava Blondie, gostuje u duetu „Shadows„, pretposlednjem singlu sa novog albuma.
U nastavku poslušajte novi singl „Run“ i pogledajte raspored pesama na predstojećem albumu:

The Far Field
1. Aladdin
2. Time On Her Side
3. Ran
4. Beauty Of The Road
5. Cave
6. Through The Roses
7. North Star
8. Ancient Water
9. Candles
10. Day Glow Fire
11. Shadows
12. Black Rose