-

Frank Turner objavio novi album

Frank Turner & The Sleeping Souls INmusic festival Zagreb JarunEngleski trubadur Frank Turner, čiji muzički stil na inovativan način kombinuje žanrove kao što su rok, folk i pank, objavio je novi studijski album „No Man’s Land“. Album je u potpunosti posvećen ženama, posebno onima koje su ostavile trag u istoriji, a čije su priče ostale neispričane.

Album „No Man’s Land“ je tematski posvećen pričama uticajnih žena koje se često zanemaruju u istorijskom kontekstu. „Njihove su priče već trebale biti ispričane, mislim da bi bile puno poznatije da su bile muškarci.“, izjasnio se britanski muzičar. Među ženama kojima je Frank posvetio ovo izdanje našle su se egipatska feministkinja Huda Sha’arawi i vizantijska princeza Kassiani. Produkciju albuma potpisuje nagrađivana Catherine Marks (Foals, The Killers), koja je više nego uspešno oblikovala zvučne nijanse muzike koju je Frank na albumu stvorio uz pomoć tima sastavljenog od izuzetnih instrumentalistkinja. „Ovim sam albumom spojio dve strasti – pisanje pesama i istoriju.“, izjavio je Frank.

Turner je u sklopu ovog albuma obožavateljima pripremio i seriju podcast epizoda, objedinjenih pod nazivom Tales of No Man’s Land. Svaka podcast epizoda je posvećena jednoj od pesama sa njegovog novog albuma.

Najnovije vesti

Izdvajamo