-

Frank Turner novim singlom najavio novi studijski album – posvećen ženama

Frank TurnerEngleski kantautor Frank Turner objavio je novi singl „Sister Rosseta“ kojim najavljuje novo studijsko izdanje „No Man’s Land“.

Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 16. avgusta za Xtra Mile Recordings, a u pitanje njegovo osmo studijsko izdanje koje nasleđuje album „Be More Kind“ iz prošle godine.

Novi studijski album Frank Turner kreirao je u saradnji sa nagrađivanom producentkinjom Catherine Marks te pratećim bendom kojeg čine isključivo muzičarke. Kako i sam kaže, kroz nove pesme želeo je da ispriča fascinantne priče žena čiji su neverovatni životi prečesto bili zanemareni zbog činjenice da su – žene! „Ove priče već su trebale biti ispričane. I pretpostavljam – da su bile muškarci, njihove priče bi već bile poznate svima!“, kratko je komentarisao Turner

Album donosi ukupno 13 pesama, a svaka pesma predstavlja po jednu priču inspirativnih žena, različitih istorijskih i geografskih obeležja. Tako je „The Hymn of Kassiani“ priča o vizantijskoj princezi Kassiani, „The Lioness“ je posveta egipatskoj feministkinji i aktivistkinji Hudi Sha’arawi, dok je „Rescue Annie“ posvećena nepoznatoj mladoj ženi koja je 1880-ih pronađena utopljena u reci Seni u Parizu, a kasnije je maska njenog lica postala Resusci Anne, prva medicinska lutka za prvu pomoć. Uz to, album sadrži verovatno i najiskreniju pesmu Turnerove dosadašnje karijere – „Rosemary Jane“ posveta je njegovoj majci, kojom odaje počast njenoj snazi i odlučnosti kroz teško razdoblje njegovog detinjstva.

Kao prvi singl sa albuma predstavljena je pesma „Sister Rosetta“, koja donosi priču o Rosetti Tharpe, jednoj od najvažnijih i najuticajnijih muzičarki u američkoj istoriji! Interesantno je kako su za pesmu iskorišćeni i delovi snimaka Rosettinih gitarskih deonica. Pesmu je u akustičnoj verziji uživo predstavio na nedavno održanom Glastonberi Festivalu, tokom nastupa iznenađenja na BBC Music Introducing pozornici.

Najnovije vesti

Izdvajamo