-

NaslovnaVestiVesti iz svetaFrancuski elektro house duo Daft Punk se razišao

Francuski elektro house duo Daft Punk se razišao

Daft PunkUrbane legende i argumentovano najpopularniji elektro disco/house dvojac Daft Punk je prekinuo svoju dugogodišnju saradnju.

Daft Punk je francuski elektro house dvojac koji je nastao u Parizu 1993. i koji čine Tomas Bangalter i Guillaume Emmanuel. Prethodni rad im se ogleda u lofi indie bendu Darlin’ koji je dobio naziv po pesmi Beach Boysa koja je bila favorit tadašnjih članova benda koji su budući Daft Punk i gitarista indie pop bombone pod nazivom Phoenix, Laurent Brancowitz. Kasnije bend bi se raspao, Laurent bi nastavio da osnuje bend Phoenix sa Thomasom Marsom 1997. dok bi famozni dvojac te iste godine izbacio svoj prvi album i instant klasik “Homework” koji u svom trajanju sadrži numere poput Around The World i Da Funk, dok su 2001. izbacili svoje definitivno izdanje Discovery, jedno od najprominentnijih house izdanja i album koji je promenio muzički krajolik, izumeo novu audio estetiku, uveo disko u 21. vek kao i uticao na stvaranje dva poznata internet žanra Vaporwave i Future Funk.

Malo je reći da su ova dva čoveka/robota veliki kontemporarni umetnici i da će odlazak ovog sastava napraviti vakum u muzičkoj industriji, ali svakako će ga popuniti mladi autori čiji su muzički senzibiliteti razvijeni slušajući Daft Punk.

Najnovije vesti

Izdvajamo