fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta "Fortunate Son" grupe Creedence Clearwater Revival ima novu verziju

“Fortunate Son” grupe Creedence Clearwater Revival ima novu verziju

ClutchClutchAmerički rok sastav Clutch objavio je obradu čuvenog hita “Fortunate Son” grupe Creedence Clearwater Revival.

Upravo je ovaj singl poslednja stvar koju je bend snimio za izdanje “Weathermaker Wault Series”.

Bend je pesmu posvetio svom menadžeru Džeku Flanaganu, koji je vodio bend 25 godina, a koji je preminuo u oktobru.

U izjavi za medije, bubnjar grupe  Clutch, Jean – Paul Gaster, rekao je:

“U detinjstvu je teško bilo ne čuti pesmu “Fortunate Son” grupe Creedence Clearwater Revival. Puštala se svuda, na radiu, televiziji, pa čak i na gradskom vašaru. Iako se može sumnjati da ova pesma ima politički angažman, mi smo mišljenja da je ona iznad svega toga. Mi je smatramo inspiracijom. Upravo iz tog razloga je posvećujemo osobi koja je bila inspiracija za sve nas, a to je naš pokojni menadžer Džek Flanagan. Džek nije bio “Srećni sin”. Sve vreme je naporno i stravstveno radio, zadržavajući oštar smisao za humor do samog kraja. Hvala ti Džek što si nas učinio boljim ljudima nego što smo ikada pomislili da možemo biti.” – poručuje Clutch.

Pevač i frontmen grupe Clutch, Neil Fallon, pokrenuo je aukciju za prikupljanje novčanih sredstava u cilju podrške nevladinoj organizaciji The Innocent Live Fondation, koja se brine o zaštiti dece na internetu od napasnika, i pomaže da se isti privedu zakonu.

Aukcija traje od 25 novembra do 7 decembra, a među brojnim predmetima koji su izloženi za prodaju, nalaze se gitare sa potpisima muzičara grupe Clutch, SlipKnot, My Chemical Romance, Zakk Wylde i No Doubt.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo

Vesti iz sveta muzike
***