-

Fontaines D.C. najavili novi album

Fontaines D.C. Inmusic festival Jarun Zagreb

Fontaines D.C. će objaviti svoj drugi po redu album, „A Hero’s Death“, 31. jula pod etiketom Partisan Records. Kao najavu novog materijala koji je sledbenik „Dogrel-a“ iz 2019, irski post-pank sastav je otkrio titularnu numeru predstojećeg albuma.

Nadolazeća kolekcija će sadržati ukupno 11 pesama, na kojima je kao producent radio Dan Carey u svom lonsonskom studiju. Iako je debitantski „Dogrel“ nedovosmisleno i u celini žanrovski post-pank, „A Hero’s Death“ je opisan kao suzdržanije delo, za koje su kao inspiracija poslužili Leonard Cohen The Beach Boys, ali i nešto savremeniji uzori kao što je Beach House.

Tematski će se oslanjati na sadašnjicu i sve njene nepoznanice, uključujući i mentalno stanje pojedinca, koje je glavni fokus titularne pesme. Kako navodi frontmen Grian Chatten: „Vodeći singl je napisan u vreme kada sam se osećao preopterećen potrebom da napišem nešto drugo što će otkloniti strah da nikada neću moći da dorastem našem prvom albumu. U širem smislu je o borbi između sreće i depresije i o nepoverenju koje se može javiti uz obe te emocije.

Pogledajte spot nove pesme u kome glumi Aidan Gillen, publici poznat kao Littlefinger iz serije Game of Thrones.

Spisak pesama sa predsgtojećeg albuma:
01. I Don’t Belong
02. Love Is The Main Thing
03. Televised Mind
04. A Lucid Dream
05. You Said
06. Oh Such A Spring
07. A Hero’s Death
08. Living In America
09. I Was Not Born
10. Sunny
11. No

Najnovije vesti

Izdvajamo