fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Eric Clapton objavio album posvećen JJ Caleu

Eric Clapton objavio album posvećen JJ Caleu

eric-clapton

Tačno godinu dana nakon smrti muzičara JJ Calea, gitarista Eric Clapton izdao je album posvećen svom prijatelju i velikom muzičkom uzoru nazvan  “The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale“.

Eric-Clapton-JJ-Cale-The-BreezeU ostvarivanju ideje do koje je Clapton došao dok je bio na putu za sahranu pomogli su i Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson, Tom Petty, Derek Trucks i Don White takođe Caleovi prijatelji i saradnici.

Ovaj Claptonov potez ne iznenađuje pošto je neretko isticao da njih dvojica imaju veoma sličan muzički izražaj, izjavivši jednom prilikom da mu je Cale kao stariji brat. Budući da mu ovo nije prvi put da rad drugih muzičara interpretira na svoj način Eric je rekao: “Kada obrađujem pesme pokušavam da ostavim svoj ego po strani i naučim što više iz načina na koji su oni to svirali.”

Na albumu nazvanom prema singlu iz 1972. godine “Call Me The Breeze” nalazi se 16 obrada Caleovih najpoznatijih pesama uključujući i tri do sada neobjavljene – “Someday”, “Songbird” i “Train to Nowhere”.