-

NaslovnaVestiVesti iz svetaEddie Vedder o smrti Chrisa Cornella: "Još uvijek se nisam s tim suočio"

Eddie Vedder o smrti Chrisa Cornella: “Još uvijek se nisam s tim suočio”

Pearl JamNastupajući u radijskoj emisiji Howarda Sterna, frontmen Pearl Jama, Eddie Vedder otvorio se o svojoj konstantnoj borbi sa tugom nakon samoubojstva Chrisa Cornella još 2017. godine.

“Morao sam donekle poricati”, rekao je Vedder. “Ni ne osećam se kao da sam imao izbora. Jednostavno sam se prestrašio dokle bih došao ako bih sebi dopustio da osećam ono što moram osetiti, ili ono što sam instinktivno želio osetiti, ili koliko sam se osećao mračno kao da ću i ja otići. I budući da ga nisam viđao tako često u poslednjih 10 godina – verovatno samo, otprilike, četiri ili pet puta, i obično na svirci ili slično – još uvek se nisam sa tim suočio. Verujem da ću očvrsnuti kako vreme bude prolazilo”, izjavo je Eddie Vedder.

Vedder je rekao da su on i Cornell bili bliski prijatelji, “i to ne samo zato što smo bili sa iste scene i iz istog grada.” Nastavio je: „Družio bih se s njim izvan benda više nego čak i drugi momci iz benda, a nisam znao toliko ljudi u Sijetlu. Tako bismo išli u lude planinarske avanture, ili bi se vozili brdskim biciklima, ili bismo šetali psa po kiši dok smo pili usrano pivo – i bilo je kul. I to nije imalo nikakve veze ni sa čim poput druženja sa drugim muzičarima, ili sa nekim holivudskim životom. Bilo je jednostavno kul. Kao, vau, to je ono što uvek citiram – legitimna rok zvezda, to je ono što on radi – u subotu veče šeta psa na kiši sa svojim prijateljem sa 12 limenki jeftinog Šmita”.