-

NaslovnaVestiVesti iz svetaDžoni Dep producent mjuzikla u kome glavnu ulogu igra rukavica Majkla Džeksona

Džoni Dep producent mjuzikla u kome glavnu ulogu igra rukavica Majkla Džeksona

Johnny Depp

Prepoznatljiva šljašteća rukavica Kralja popa, Majkla Džeksona, u mjuziklu Džonija Depa, igraće ulogu vanzemaljca koji se hrani devičanskom krvlju dečaka.

Uprkos otkrovenjima u HBO dokumentarcu Leaving Neverland, čini se da projekata na temu Majkla Džeksona nikad nije bilo u većem broju. Producent Boemske rapsodije Grejam King navodno radi na biografskom filmu, a MJ:The Musical će na sceni brodveja biti već leta 2020. Trenutno je u povoju još jedan mjuzikl, i to kakav – Prema scenariju dramaturga Džulijena Nicberga, Džoni Dep će režirati priču iz perspektive bele šljokičave rukavice.

Naime, naslov je jednako bizaran kao i sam koncept: For the Love of Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as Told by His Glove. Premijera će se odigrati 25. januara u Los Anđelesupružiće uvid u čudnovate sile koje su oblikovale Majkla i skandale koji su mu prokleli karijeru. U ove sile je obuhvaćena i pevačeva omiljena rukavica koju Nicberg predstavlja kao vanzemaljsko biće žedno mladalačke krvi. Sve dobija još luđi zaokret, budući da će glumci nastupati rame uz rame sa lutkama od filca, i to u prirodnoj veličini. Lutke će predstavljati istaknute ličnosti iz Majklovog života, kao što su The Jackson 5, Doni Ozmond, Imanuel Luis, Kori Feldman i čak i šimpanza Babls.

Nicberg je za Page Six govorio da je ideju stekao pre 17 godina u toku sastanaka sa velikom televizijskom kućom, koji se ticao produkcije istinske biografije o Majklu.

Postavljeno je pitanje kako pristupiti optužbama za zlostavljanje dece i meni je ovo palo na pamet. Nasmejali su se i pitali me da napravim normalnu verziju. Dramaturg je ignorisanje ovih optužbi smatrao lično moralno nedopustivim i zbog toga je, kako navodi, odbio veliku sumu novca. Njegova bizarna satira ipak će zaživeti, sada kada ima podršku Depa i njegove produkcijske kuće Infinitum Nihil.

Ovo nije prvi pokušaj da se priča o Majklu donese iz periferne perspektive. Taika Vaititi dovođen je u vezu sa Netfliksovim animiranim filmom Babls, koji prati pevačevu famoznu šimpanzu, ali projekat je definitivno ugašen nakon HBO dokumentarca.

Najnovije vesti

Izdvajamo