-

Diova udovica tvrdi da nije bilo problema između njega i Ozzyja

Ronnie-James-Dio-U svetlu nedavnog izlaska memoara „Rainbow In The Dark: The Autobiography“, koje je Ronnie James Dio pisao neposredno pre smrti, a završili ih novinar Mick Wall i Wendy Dio, oživele su neke stare priče i dugogodišnje dileme. Tako je udovica legendarnog pevača, ponovo upitana o tobože „lošim odnosima“ između Dia i njegovog prethodnika na čelu grupe Black Sabbath, Ozzy Osbournea, odgovorila:

Ne mislim da je tu ikada bilo nekih problema. Svaki je radio svoj deo posla i obojica su bili uspešni u tome. Možda je Donu Ardenu (menadžeru Ozzyja i Sabbath-a, ocu Sharon Osbourne) u početku smetalo što je Ronnie tu, ali ne verujem da je između njih dvojice (Ozzy i Dio) bilo ikakve „zle krvi“. Štampa uvek pokušava da u svemu pronađe konfliktnu situaciju, dovodeći ljude u sukob jer im je to dobro za prodaju novina ili šta već. Ali, ne, ništa od svađe – naprosto se nismo kretali u istim krugovima.

Ovog aprila je, inače, nekadašnji bubnjar bendova Black Sabbath, Dio i Heaven & Hell, Vinny Appice, ispričao kako nisu svi fanovi Sabbatha oberučke prihvatili Ronnijevo pridruživanje u prvom trenutku:

Morao je da se nosi sa svim pitanjima, čak i parolama iz prvih redova, u stilu: „Gde je Ozzy?“. Zbog toga je mrzeo da izvodi stare pesme, kao „Iron Man“ ili „Sweet Leaf“. Naposletku smo, godinama kasnije, (re)formirali grupu Heaven & Hell, kako ne bismo više morali da sviramo stvari iz Ozzyjeve ere.

Najnovije vesti

Izdvajamo