-

NaslovnaVestiVesti iz svetaDeni Bojl režira novu seriju o Sex Pistolsima

Deni Bojl režira novu seriju o Sex Pistolsima

Sex PistolsReditelj i izvršni producent nove serije o pionirima panka, bendu Sex Pistols, biće oskarovac Deni Bojl (Danny Boyle). Serija Pistol će imati ograničen broj epizoda, a zasnovana je na memoarima koje je 2018. godine objavio Stiv Džons (Steve Jones) – Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol.

O predstojećoj seriji, sam reditelj je izjavio sledeće: “Ovo je trenutak kada su se britansko društvo i kultura zauvek promenili. Ovo je bio breaking point za britansku uličnu kulturu: trenutak gde su obični mladi ljudi imali scenu i iskalili svoj bes i svoju modu i svi su morali da gledaju i slušaju i svi su ih se bojali ili su ih pratili. U njenom središtu bio je mladi šarmantni nepismeni kleptoman – heroj vremena – Stiv Džons, koji j postao 94. najveći gitarista svih vremena.  Ovo je priča o o tome kako je do toga došlo.”

Mini serija kanala FX imaće zvjezdanu glumačku postavu koja uključujući Mejsi Vilijams (Maisie Villiams) iz Game of Thrones, koja će igrati pank ikonu Jordan, poznatu pod nadimkom Pamela Rooke  i Tobija Valasa (Tobi Vallace), kao Džonsa.

U ekipi se još nalaze Enson Bon (Anson Boon), koji tumači Džona Lajdona (Johna Lidona), Luis Partridž (Louis Partridge) je Sid Višous (Sid Vicious), Džejkob Slejter (Jacob Slater) glumi Pola Kuka (Paul Cook) dok je Fabijan Frenkel (Fabien Frankel) u roli Glena Metloka (Glena Matlocka).

Šestodelna serija počinje dolaskom članova benda u zloglasnu prodavnicu Sex u ulici Kings Road, koju su držali Vivijen Vestvud (Vivienne Vestvood) i Malkolom Meklaren (Malcolma McLaren). Njihovo druženje dovodi do nastanka benda Sex Pistols, slede prvi koncerti, izazivanje brojnih skandala, proboj na svetsku scenu, te  izdavanje ploče Never Mind the Bollocks, koja se često navodi kao jedan od najuticajnijih albuma svih vremena.

Najnovije vesti

Izdvajamo