-

David Ellefson bio na listi da zameni basistu benda Metallica

U vreme kada je Metallica tražila novog basistu, thrash metal bend Megadeth je bio u procesu promena i to je bilo pravo vreme da basista David Ellefson pređe u novi bend.

U januaru 2001. godine Metallica je imala audicije da zameni Jasona Newsteda koji je otišao iz benda. Bend je na albumu „St. Anger“, iz 2003. kao basistu potpisao producenta Boba Rocka, ali je takođe pokušavao da nađe i novog muzičara.

Robert Trujillo je dobio taj posao u februaru 2003. pobedivši Erica Averya (Jane’s Addiction), Jeordiea Whitea (Marilyn Manson), Peppera Keenana (Corrosion of Conformity, Down).

I dok Ellefson nije stigao ni do audicije, rekao je u intervjuu za The Metal Voice da je razmatran za ovu poziciju.

„Nisu me zvali, ali znam da je bilo razgovora o tome. Znam da su Lars i Dave razgovarali, jer je Metallica pravila listu kandidata. Metallica je sjajna, ja sam njihov fan i prijatelj i bio bi im od velike koristi ali su oni doneli tu odluku u vreme kada se Megadeth raspadao 2002.“, objasnio je Ellefson.

Megadeth je nastavio da svira 2004. godine, ali im se Ellefson pridružio tek 2010. Bend trenutno radi na šesnaetsom studijskom albumu koji treba da izađe u 2019. godini.

„Kada smo govorili o novom albumu rekli smo da je naš poslednji album primer – to je ono što naši fanovi vole da čuju. Previše je rano da kažem kako će novi album zvučati, ali „Dystopia“, je primer našeg rada“, rekao je basista o novom albumu.

Najnovije vesti

Izdvajamo