-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta David Bowie najveći je svjetski zabavljač 20. stoljeća

David Bowie najveći je svjetski zabavljač 20. stoljeća

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Prema Britancima, legendarni David Bowie najveći je zabavljač 20. stoljeća u svijetu. Radi svog inovativnog pristupa glazbi, u sklopu BBC-ove ankete za emisiju Icons Bowie je dobio više glasova od Marilyn Monroe, Charlieja Chaplina i Bille Holiday.

Icons predstavlja novu povijesnu emisiju BBC-a u kojoj se kroz osam epizoda slavi neke od najvećih i najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Kategorija zabavljača jedna je od ukupno sedam kategorija posvećenih ljudskoj izvrsnosti. Tako se, između ostaloga, biraju vođe, istraživači, znanstvenici, aktivisti, sportske zvijezde i umjetnici/pisci. Na kraju svake epizode, gledatelji mogu glasati za osobu koja je njihov favorit, a pobjednici iz svake kategorije ulaze u live finale koje će se održati 5. veljače i tijekom kojega će gledatelji imati priliku odabrati najveću ikonu 20. stoljeća.

Za titulu najveće ikone 20. stoljeća Bowie će se natjecati protiv Alana Turinga, genijalnog matematičara, kriptografa, logičara i teoretičara računarstva, Ernesta Shackletona, jednog od najvećih polarnih istraživača te Nelsona Mandele, prvog crnog južnoafričkog predsjednika.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe