-

NaslovnaVestiVesti iz svetaDavid Bowie najveći je svjetski zabavljač 20. stoljeća

David Bowie najveći je svjetski zabavljač 20. stoljeća

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Prema Britancima, legendarni David Bowie najveći je zabavljač 20. stoljeća u svijetu. Radi svog inovativnog pristupa glazbi, u sklopu BBC-ove ankete za emisiju Icons Bowie je dobio više glasova od Marilyn Monroe, Charlieja Chaplina i Bille Holiday.

Icons predstavlja novu povijesnu emisiju BBC-a u kojoj se kroz osam epizoda slavi neke od najvećih i najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Kategorija zabavljača jedna je od ukupno sedam kategorija posvećenih ljudskoj izvrsnosti. Tako se, između ostaloga, biraju vođe, istraživači, znanstvenici, aktivisti, sportske zvijezde i umjetnici/pisci. Na kraju svake epizode, gledatelji mogu glasati za osobu koja je njihov favorit, a pobjednici iz svake kategorije ulaze u live finale koje će se održati 5. veljače i tijekom kojega će gledatelji imati priliku odabrati najveću ikonu 20. stoljeća.

Za titulu najveće ikone 20. stoljeća Bowie će se natjecati protiv Alana Turinga, genijalnog matematičara, kriptografa, logičara i teoretičara računarstva, Ernesta Shackletona, jednog od najvećih polarnih istraživača te Nelsona Mandele, prvog crnog južnoafričkog predsjednika.