-

NaslovnaVestiVesti iz svetaDave Mustaine potpuno izlečen od raka

Dave Mustaine potpuno izlečen od raka

Megadeth

Frontmen Megadetha, Dave Mustaine, uznemirio je prošlog leta metal scenu objavom da ima rak grkljana, uprkos njegovoj optimističnosti prema uspešnosti terapije.

Mustaine je sa terapijom završio u Oktobru i pre samo nekoliko nedelja se upustio i na prvu turneju otkad mu je dijagnostifikovan rak. Ovaj povratak nije sprečio zabrinutost fanova od moguće remisije – međutim, prošlog petka 31. januara, tokom koncerta Megadetha u Londonu, Mustaine je okupljenoj publici rekao da je prema saopštenju lekara stoprocentno izlečen.

Skoro pre godinu dana, radili smo na novom albumu u Frenklinu, u Tenesiju, i počeo sam da osećam nekakav bol u grlu, pa sam otišao kod lekara i on mi je rekao da imam rak. J*bem ti! Imam rak… Bio sam tako šokiran. Isprva sam se, znate, zapitao da li se bojim , a onda sam rekao sebi „Ne, j*ebeno sam besan“.

Zaustavili smo rad na albumu, zaustavili smo sve, otišao sam na terapiju. Imao sam 51 radioterapiju i devet hemoterapija. Kada je sve konačno bilo gotovo, svaki dan bih pomislio kako ne mogu da podnesem da ponovo ne sviram.

Molio bih se tako. Znam da mnogi od vas znaju da se molim, to govorim u „Peace Sells“ (What do you mean I don’t believe in God? I talk to him every day!) Molim se svakoga dana, to govorim u toj pesmi, to govorim još od drugog albuma. Ali sam mislio i na vas svaki dan, mislio sam o svojoj porodici, dali ste mi nekakvu moć i uporno sam razmišljao o tome… I 16. oktobra sam otišao na pregled kod lekara i on mi je rekao „100% si izlečen od raka“.

Megadeth nastavljaju svoju evropsku turneju zajedno sa bendovima Five Finger Death Punch i Bad Wolves. Ranije tokom turneje se Dejvu na sceni pridružila i njegova ćerka Elektra za duet tokom pesme A Tout Le Monde.

Najnovije vesti

Izdvajamo