fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Dave Grohl u spotu benda RDGLDGRN

Dave Grohl u spotu benda RDGLDGRN

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

dave_grohl

Jedan od definitivno najangažovanijih muzičara današnjice a i najpristupačnijih svakako je frontrmen Foo Fightersa Dave Grohl. Pored toga što sarađuje sa Nine Inch Nails i Queens Of The Stone Age u izradi novih albuma i radi na novom izdanju Foo Fightersa našao je vremena da potpomogne i novu perspektivnu grupu iz Virdžinije RDGLDGRN (Red Gold Green).

Debi album RDGLDGRN izašao je krajem prošle godine, a skoro je izbačen i spot pesme sa pomenutog albuma, “Doing The Most” u kome se pojavljuje i Grohl. Kako je objasnio trebalo je da to bude samo saradnja na jednoj pesmi ‘I Love Lamp‘ ali se na kraju završilo na najbolji mogući način po novajlije, nasnimili su celu ploču.

Dave je poznat po tome što voli da pomaže mladim umetnicima što je u potpunom skladu sa njegovim karakterom kako kaže Taylor Hawkins, bubnjar  Fightersa:” Dejv je jedan od dobrih likova, nije kao one j****e s****e zato ga ljudi i vole, zato i saradjuje sa dosta njih”

Sa svojom aktuelnom grupom gitarista, pevač i bubnjar sprema novi album na kojem će ako su glasine tačne svaku pesmu pojedinačno snimati u različitom studiju.