-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Dave Grohl "ispalio" Buzza Osbornea i Krista Novoselića

Dave Grohl “ispalio” Buzza Osbornea i Krista Novoselića

Aleksandar Nikolić

Funkcija: Novinar/Recezent

Sebe vidi kao: Gurgusovačkog polupismenog polučoveka polupoljoprivrednika sa doživotnom zabranom prilaska tastaturi koju ne poštuje.

Moto: Kultivator

buzz osborneBuzz Osborne (Melvins) najavio je album pod nazivom “Basses loaded” na kome će gostovati šest različitih basista uključujući i Krista Novoselića (Nirvana).

Objašnjavajući kako je do te saradnje došlo Buzz se osvrnuo na ideju koju je imao Dave Grohl (FooFighters, Nirvana). Naime Grohl je predložio Osbornu da njih dvojica pozovu Krista kako bi svirali Nirvanine pesme i da bi ulogu pevača trebalo da preuzme David Yow (The Jesus Lizard).

“Krist Novoselić je došao i počeli smo da vežbamo. Dave je trebalo da dođe, ali se jednostavno nikad nije pojavio… totalno nas je ispalio, a sve je bilo njegova ideja”, objasnio je Osborne. “Bio sam u fazonu da nas Krist odvede kod njega kući pošto on zna gde živi, ali nije hteo. Sledeće što sam video je da su to isto uradili sa Paulom McCartneyem. Previše je zauzet sviranjem na dodeli Oskara i tim s*****a”, zaključio je Buzz.

Frontmen Melvinsa je ipak zahvalan Grohlu jer da nije bilo te priče ne bi došlo do saradnje sa Novoselićem kojom je, kako sam kaže, oduševljen.