-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Damon Albarn o kolaboracijama na albumu Humanz

Damon Albarn o kolaboracijama na albumu Humanz

Diskutabilan, ali svakako u neku ruku zanimljiv zvuk novog albuma benda Gorillaz, Humanz, proizvod je novih i drugačijih interpretacija muzike ovog benda. Doduše, ono čemu ovaj, peti po redu album Gorillaz najviše treba zahvaliti za taj drugačiji zvuk jeste veliki broj kolaboracija. A razlog ovih kolaboracija nije očigledan.

Naime, Damon je izjavio da je muzički ukus njegove ćeke bio ono što je najviše uticalo i doprinelo na neke od kolaboracija. Gosti albuma, pored manje pozantih DRAM, Kelela, Zebra Katz i Popcaan, su, takođe, i Vince Staples i Danny Brown, čiji je Damonova ćerka verni fan. Način izbora kolaboracija svakako diskutabilan kao i same kolaboracije.

Poznatije pesme sa albuma jesu ‘Saturnz Barz’, ‘Andromeda’, ‘We Got The Power’‘Ascension’, dok ‘Let Me Out’, u saradnji sa  Pusha T i Mavis Staples-om prednjači po kolaboraciji.

Album se definitivno razlikuje od prethodnog rada ovog benda, koji je, iako poznat po kombinovanju raznih muzičkih žanrovam, otišao korak dalje (ili predaleko) ovim albumom. Procenite i sami.