fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Daft Punk u Star Wars kacigama na dodeli Grammy nagrada

Daft Punk u Star Wars kacigama na dodeli Grammy nagrada

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

daft-punkFransucki duo Daft Punk poznati po kacigama ispod kojih kriju sovje prave identitete, večeras će svirati na dodeli Gremi nagradama u kacigama iz filmske sage “Ratovi zvezda“.

Iznenađenje je otkriveno tokom jučerašnjih tonskih proba, kada su se DP pojavili u maskama Stormtrupera (Imperijski vojnici). Prema prvim navodima, maske liče iz perioda pete epizode “Imperija uzvraća udarac”.

dp_sw_adidasOvo će biti bendov prvi koncert od izdavanja albuma Random Access Memories i binu će deliti sa Farelom Vilijamsom, Najlom Rodžersom ali i Stivijem Vonderom. Daft Punk su novimovani za čak pet Gremi nagrada, a poslednji put su televizijski nastup upravo imali na istoj ceremoniji 2008. godine sa reperom Kanje Vestom.

Nema sumnje da će fanovi franšize biti oduševljeni, a i izbor DP-a ne čudi jer uskoro počinje snimanje novog dela Ratova zvezda, u režiji Džej Džej Abramsa. Duft Punk su, podsetimo se, 2010. godine pojavili u Adidas reklami koja je rekreirala kultnu “kantina” scenu iz Ratova Zvezda, iz epizode IV (Nova Nada). U reklami se pored elektronskog dua pojavljuju muzičari Ijan Braun, Noel Galaher, Snup Dog, Kijara kao i fudbaler Dejvid Bekam.

“Ovogodišnje nominacije oslikavaju talentovanu zajednicu muzičara koji predstavljaju neke od najviših nivoa izuzetnosti i umetnina godine u njihovim oblastima rada”, rekao je Nil Portnau, predsednik Nacionalne akademije umetnosti i nauke snimanja.

Među nominovinama iz sveta rok muzike našli su se Dejvid Bouvi, Alabama Shakes, Imagine Dragons, Led Zeppelin, Džek Vajt, Queens of The Stone Age, Kings Of Leon, Black Sabbath, Neil Young With Crazy Horse, The Rolling Stones, Muse, The National i drugi.