-

NaslovnaVestiVesti iz svetaCradle of Filth objavili video za "Necromantic Fantasies"

Cradle of Filth objavili video za „Necromantic Fantasies“

Cradle of Filth

Cradle of Filth najavili su svoj 13. studijski album „Existence Is Futile“ za 22. oktobar, a drugi singl sa ovog albuma, „Necromantic Fantasies“, objavljen je i kao video spot.

„Ovo je prilično drugačiji video od njegovog prethodnika, jer je akcenant na naraciji koja se oslanjanja na mračnu viktorijansku gotiku, koja je sjajno prikazala drugu od mnogih jedinstvenih numera na ovom, našem 13. albumu. Video ima bioskopski šmek, slično kao „Crawling King Chaos“, ali u stilu „mračnije bajke“. Režiser Vicente je, spojivši priču sa bendom i neverovatnim setovima, sjajno odradio posao. Izgleda predivno. I pesma je, takođe, prilično dobra.“, izjavio je frontmen Dani Filth.

„Album govori o egzistencijalizmu, egzistencijalnom strahu i strahu od nepoznatog“, objasnio je Dani. „Koncept nije stvorila pandemija. Napisali smo ga mnogo pre nego što je to počelo, ali pandemija je vrh pamučnog pupoljka sve dok se svet kreće, znate? Pretpostavljam da naslov, ‘Existence Is Futile’, zvuči pomalo morbidno. Ali opet, radi se više o prepoznavanju te istine i o tome da je sve dozvoljeno jer ništa nije važno, što oponaša maksimu okultiste Aleister Crowleyja. Svi znamo da ćemo umreti, pa bismo mogli i da se prepustimo životu dok ga posedujemo. Poslednja pesma na albumu – ‘Us, Dark, Invincible’ – zaista to poentira. Omot za ovu ploču stvorio je letonski vizionar Arthur Berzinsh, koji je radio i omote poslednja dva albuma. Izuzetno lepo, ali i apokaliptično. „

Fanovi Dieharda će biti oduševljeni kada saznaju da se ikona horora Doug „Pinhead“ Bradley vraća u  „Cradle“ skupinu, pozajmljujući svoje dulce tonove politički najpronicljivijoj pesmi do sada, epu „Suffer Our Dominion“ kao i bonus pesmi „Sisters Of The Mist“, koja je zaključak trilogije „Her Ghost In The Fog“ koja je započela pre više od 20 godina na zloglasnom i klasičnom ostvarenju „Midian“.

„Ekistence Is Futile“ se sastoji od 12 novih numera sa ukupnim trajanjem od 54 minuta.

Najnovije vesti

Izdvajamo