-

Coldplay predstavljaju novu pesmu nakon dve godine

coldplayPopularni britanski pop sastav Coldplay objavio je novi video za singl „Higher Power“, njihov prvi nakon dve godine. Ujedno, ovo označava obnovu saradnje sa Maksom Martinom, švedskim producentom zaslužnim za mnogobrojne hitove.

Bend koji predvodi Kris Martin prikazao je posebno snimljenu izvedbu singla francuskom ESA astronautu Tomasu Peskeu, koji je numeru premijerno pustio na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Spot sadrži plesne vanzemaljske holograme, uklapajući se u temu web stranice Alien Radio FM na kojoj u poslednje vreme tizuju novu muziku.

Maks Martin i Coldplay poslednji put su sarađivali na studijskom albumu grupe 2019, „Everiday Life“, gde je svirao klavijature i bio producent na pesmi „Orphans“. Nejasno je da li je „Higher Power“ najava za predstojeći LP, ali bend je veoma zauzetu ubuduće.

Peesmu će uživo predstaviti u epizodi Američkog idola 9. maja, a dva dana kasnije predviđeni su za nastup na dodeli BRIT nagrada 2021. godine. Coldplay će se 22. maja  pridružiti izvođačima kao što su HAIM, Dejmon Albarn i Wolf Alice za Glastonbury Live at Worthy Farm livestream.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo