fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Coldplay objavili detalje albuma "A Head Full of Dreams"

Coldplay objavili detalje albuma “A Head Full of Dreams”

coldplayNadaleko poznati britanski sastav Coldplay objaviće novi, sedmi po redu album pod nazivom “A Head Full of Dreams”. Izlazak albuma očekuje se 4. decembra preko izdavačke kuće Parlophone/Atlantic Records.

Bend svoj sedmi album izdaje godinu i po dana nakon prethodnog koji nosi naziv “Ghost Stories”. U saopštenju za javnost izneto je da nove pesme vraćaju energiju te da bend nikada do sad nije toliko uživao u snimanju nekog albuma. Takođe kažu da nikada nisu bili zadovoljniji rezultatima.

“A Head Full of Dreams” sadrži 11 pesama, plus jednu koja je skrivena i zove se “X Marks the Spot”. Nekoliko gostiju na albumu, Noel Galagher, Beyonce i Tove Lo upotpunili su celinu.

Coldplay planira da povodom svog “A Head Full of Dreams” napravi promotivnu turneju na svatskom nivou. Detaljne infotmacije o turneji biće naknadno objavljene.

Postoji mogućnost da će ovaj album kultnog alternativnog benda biti i njihov poslednji. Decembra 2014. godine frontmen grupe Chris Martin je u intervjuu za BBC radio najavio da će ovaj album za bend biti kao poslednja knjga o Harry Potter-u. Možda ne zasigurno poslednji ali definitivno onaj koji upotpunjuje jednu celinu.

Nedano je bend kao prvi singl predstavio numeru “Adventure of a lifetime“.