-

NaslovnaVestiVesti iz svetaČlanovi benda Tool razmišljaju o radu na novom EP-u

Članovi benda Tool razmišljaju o radu na novom EP-u

Tool

Budući da su trenutno sprečeni da drže turneju, Tool vreme u izolaciji žele da iskoriste za stvaranje nove muzike. Bubnjar Danny Carey navodi da se nada da započne rad na potencijalnom novom EP-u sa gitaristom Adamom Jonesom i basistom Justinom Chancellorom.

Carey je otkrio nove vesti tokom webinara o bas gitari i bubnjevima, koji je prezentovala Berklee muzička škola, a u kojem su takođe učestvovali i članovi bendova Megadeth Korn.

Na pitanje o njegovim trenutnim projektima, Carey je izjavio: „Nadam se da, tokom ove pauze, što pre budemo bili u mogućnosti, se sastanemo Justin, Adam i ja i moćda započnemo sa stvaranjem nekog novog Tool materijala u međuvremenu, možda snimimo još jedan EP pošto već ništa drugo ne možemo da radimo. U suštini nekako samo to i čekam, znate, sedim i čekam, to je zapravo sve što se trenutno događa.“

 

Iako je u nabrajanju izostavio pevača MaynardJamesKeenana, ovo nije neuobičajeno. Naime, rad uvek započnu Carey, Jones i Chancellor koji pišu muziku, a tek onda potom Keenan dodaje tekst. Tool su u planu imali prolećnu turneju koja prati njihov novi album „Fear Inoculum„, ali su zbog pandemije bili primorani da sve koncertne datume odlože. od daljnjeg.

Najnovije vesti

Izdvajamo