-

Članovi benda Decapitated optuženi pored kidnapovanja i za grupno silovanje

Članovi benda Decapitated, Waclaw Kieltyka, Rafal Piotrowski, Michael Lysejko i Hubert Wiecek, optuženi su, nakon optužbi za kidnapovanje, i za grupno silovanje devojke nakon koncerta u Spokejnu (Vašington).

Događaj se po otužbi dogodio 31. avgusta u kupatilu njihovog tur-basa nakon koncerta u “The Pinu”.

Žrtva i njena prijateljica izjavile su lokalnoj policiji da su bile pozvane u autobus benda i da su ušle, a da je potom jedan do članova benda počeo da je „hvata za grudi“. On je kasnije identifikovan kao bubnjar benda Michal Lysejko. Devojka je policiji rekla da su počeli da razgovaraju tada na poljskom jeziku i da Piotrowski tada počeo da je ljubi, ali ga je ona odgurnula. Potom ju je on zgrabio za ruku i povukao, pribivši je uz lavabo i ogledalo u kupatilu.

“Mogla je da vidi u ogledalu kako se svi članovi benda smenjuju u činu silovanja”, stoji u sudskoj dokumentaciji.

Nakon događaja, žrtva je pozvala policiju koja ju je našla dve milje od mesta na kojem se desio koncert. Odvedena je u bolnicu gde je obavljen pregled kojim je utvrđeno da je napastvovana. Policija je navela da su konstatovali ozbiljne modrice na gornjem delu ruku. Waclaw Kieltyka, jedan od članova benda, naveo je da je video Piotrowskog i Wieceka u seksualnom odnosu sa devojkom u kupatilu i pristao je da da uzorak svog DNK policiji.

Sudska dokumenta dalje kažu da je Piotrowski priznao da se u autobusu “desila žurka” i da je devojka bila prisutna, ali je potom zatražio advokata i prevodioca, odbijajući da daje bilo kakve dalje izjave. Takođe je odbio i da da DNK uzorak.

Wiecek je takođe naveo da je devojka bila u autobusu, ali je dodao da je on sve vreme sedeo na kauču i da uopšte nije video šta se događa. On je takođe tražio prevodioca, ali je dodao i da devojka nije bila primorana da uđe u autobus. On takođe nije želeo da da svoj DNK policiji. Lysejko nije želeo da daje komentare osim izjave da ne zna ko je devojka kada su mu pokazali njenu sliku.

Nakon ovih optužbi, advokat benda Steve Graham izjavio je da će se bend boriti protiv optužbi.

Da vas podsetimo, bend Decapitated je već nekoliko puta gostovao u Srbiji, a najavljeni su i kao hedlajneri festivala Belgrade Metal Meeting, koji će se održati 19. januara sledeće godine. Više o tome možete pročitati ovde.

Najnovije vesti

Izdvajamo