-

NaslovnaVestiVesti iz sveta"Children Of God" grupe Swans po prvi put nakon više od 30 godina dostupan na vinilu

“Children Of God” grupe Swans po prvi put nakon više od 30 godina dostupan na vinilu

Američki eksperimentalni rock sastav Swans, svojim je radom od osnutka 1982. godine doprinosio razvoju noise rock, post-punk, industrial i post-rock scene, a  tome je svakako pridonio i album “Children of God“ objavljen 1987.

Ovog petak, 13. studenog 2020. dočekali smo njegovo remasterirano izdanje zahvaljujući etiketama Mute i  Young God Records, a album je po prvi put nakon više od trideset godina dostupan na vinilu u svom originalnom dizajnu. Album je u Dancing Bearovim poslovnicama i na web shopu dostupan kao CD i LP izdanje koje uključuje i live album “Feel Good Now“ snimljen iste godine na europskoj turneji “Children of God“. Oba albuma dostupna su odvojeno i na vašim omiljenim streaming servisima.

Kako otkriva osnivač benda, Michael Gira, istražujući nove, nepoznate glazbene teritorije bend je te godine proveo šest tjedana u staroj, izoliranoj srednjovjekovnoj pilani u Cornwallu te unatoč opipljivim tenzijama među tadašnjim članovima sastava i danas smatra da se radilo o najboljoj live postavi Swansa u povijesti benda, a Brandon Stosuy (Pitchfork,2003.) složit će se da se radi o jednom od njihovih najjačih albuma.

Najnovije vesti

Izdvajamo