fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Chad Smith najavio novi album Red Hot Chili Peppersa

Chad Smith najavio novi album Red Hot Chili Peppersa

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Chad SmithNakon velikog uspeha njihovog desetog studijskog albuma “I’m with you” iz 2011. godine, američki rok bend Red Hot Chili Peppers najavio je novi album.
Ovo je moj omiljeni trenutak, izjavio je Čed Smit (bubnjevi) za Billboard magazine. Trenutak kada konačno mogu da se opustim i da radim nešto kreativno.

Čed je takođe izjavio da je prerano davati bilo kakvu odrednicu za album. Mi kao bend uvek imamo želju da rastemo i da probamo nešto novo, ali nemamo nameru da ponavljamo priču prethodnog albuma. Ovaj album će biti nešto skroz drugačije, a pritom niko ne zna šta.

Album “I’m with you“, produciran od strane Rika Rubina i objavljen za Warner Bros Records, je specifičan po tome što se u njemu, umesto Džona Frusciantea (koji je bend napustio 2009. godine), pojavljuje novi gitarista benda, Džoš Klinghofer. Kao debi osvojio je prva tri mesta u čak osamnaest zemalja u svetu, među kojima su prvo mesto u Velikoj Britaniji i drugo za Sjedinjene Države i Kanadu.

I’m with you” iz 2011. godine možete preslušati u nastavku.