-

Bruce Springsteen sa bendom ponovo oborio svoj rekord u Americi

bruce_springsteenAmerički pevač, gitarista i kantautor Bruce Springsteen, poznat kao „Boss“, i njegov prateći E Street Band ponovo su oborili svoj rekord po dužini nastupa u Americi, pošto su 30. avgusta svirali četiri sata na stadionu MetLife (New Jersey). Na repertoaru su se našle 34 pesme.

Prethodni rekord muzičar je zabeležio prošlog četvrtka na istom stadionu kada je sa bendom svirao tri sata i 59 minuta. Springsteen je publici rekao da su tri njegova poslednja koncerta u New Jersey-u, u državi u kojoj je i rođen, bila „najprijatnija“. Najduži nastup on je imao u Helsinkiju 2012. godine – četiri sata i šest minuta.

Podsetimo se, najavljenoj Springsteenovoj autobiografiji „Born To Run“ , će kao svojevrsna audio-pratnja, prethoditi i album „Chapter and Verse”, koji će se u prodaji pojaviti 23. septembra, upravo na njegov rođendan. Autobiografija izlazi četiri dana kasnije.

Kompilacija će biti presek čitave karijere, svakako jedne od najimpresivnijih i najdugovečnijih u istoriji popularne muzike. Među 18 pesama na „Chapter and Verse”, naći će se i pet dosad neobjavljenih numera.

Kompilaciju otvaraju dve pesme prvog muzičarevog benda „The Castilles” (koji je osnovao još 1965. godine), a završava se naslovnom pesmom s poslednjeg albuma iz 2012. godine – „Wrecking Ball”.

Najnovije vesti

Izdvajamo