-

Bruce Springsteen prodao svoj muzički opus za rekordnu cenu

Bruce SpringsteenPoznati američki rock muzičar Bruce Springsteen prodao je svoj muzički opus kompaniji Sony za rekordnih 500 miliona dolara. Procenjuje se da je ovo jedna od najskupljih prodaja snimljene muzike, odnosno, izdavačkog kataloga svih vremena.

Sony sada ima vlasništvo nad njegovih 20 albuma, među kojima su i  legendarni  Springsteen je osvojio Grammy čak 20 puta, a tokom prošle godine ostvario je prihod od 15 miliona dolara.

Na sličan način prodani su i opusi Boba Dylana i Davida Bowieja. Dylan je u decembru protekle godine prodao više od 600 pesama kompaniji Universal Music Group po ceni od 300 miliona dolara. Warner Music je ovog septembra kupio prava na Bowijevu muziku.

Ovakvi ugovori pružaju finansijsku sigurnost umetnicima, a vlasnici prava nadaju se da će dodatno profitirati dozvoljavanjem korištenja pesama u filmovima, reklamama, obradama i slično.

Springsteen je jedan od najuspješnijih rock muzičara svih vremena, a tokom svoje karijere snimao je za Sony Columbia Records.

Najnovije vesti

Izdvajamo