-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBruce Springsteen najavio izlazak albuma "Chapter and Verse" i autobiografije ...

Bruce Springsteen najavio izlazak albuma “Chapter and Verse” i autobiografije “Born To Run“

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

chapter-and-verse

Columbia Records je najavila izlazak novog albuma Brusa Springstina, “Chapter and Verse” koji će se u prodaji pojaviti 23. septembra, upravo za Gazdin rođendan. Ovo izdanje predstavlja audio pratnju iscrpnoj autobiografskoj knjizi “Born To Run” (Simon & Schuster ) koja će izaći 4 dana kasnije.

Izbor pesama na kompilaciji “Chapter and Verse” obuhvata čitavu karijeru američkog kantautora i na njoj će se naći 18 pesama, od kojih pet prethodno neobjavljenih, koje su nastale u periodu kada Springstin nije bio u Columbia Records.

Springstin je lično i veoma pažljivo odabrao sve pesme na izdanju “Chapter and Verse”, koje ne samo da pokazuju njegovu muzičku evoluciju, već i dobro ilustruju teme i odeljke buduće knjige “Born To Run”. Kompilacija će početi sa dve pesme The Castilles (Springstinovog prvog benda koga je kao tinejdžer oformio 1965. godine), na kome se čuje prepoznatljiv Brusov vokal uprkos mladim godinama. “Chapter and Verse” se završava sa naslovnom pesmom albuma “Wrecking Ball” koji je izašao 2012. godine. Odabrane pesme hronološki prate Springstinovu muzičku istoriju od najranijih dana, naslanjajući se, paralelno, na priču iz autobiografije “Born To Run”.

U snimcima koje potpisuju Steel Mill and The Bruce Springsteen Band, čuju se muzičari koji će formirati i svirati u grupi The E Street Band. Solo demo snimci “Henry Boy” kao i “Growin’ Up” snimljeni 1972, kratko pre nego što je Springstin započeo sa radom na svom debi albumu “Greetings From Asbury Park, NJ”.

Springstinova sveobuhvatna i iscrpna autobiografija “Born to Run” – sa preko 500 stranica teksta i fotografija, izlazi 27. septembra, kao tvrdo ukoričeno izdanje, e-knjiga i audio izdanje (Simon & Schuster). Springstin je povučeno pisao autobiografiju prethodnih sedam godina, a rad na knjizi je započeo 2009. nakon nastupa sa E-Street bandom u poluvremenu Super Bowl takmičenja.

Na albumu “Chapter and Verse” naći će se sledeće pesme:

1. Baby I — The Castiles (snimljena 2.maja1966, u Mr. Music, Bricktown, NJ; autori Bruce Springsteen i George Theiss; prethodno neobjavljivana)
2. You Can’t Judge a Book by the Cover — The Castiles (snimljena 16.septembra 1967, u The Left Foot, Freehold, NJ; autor Willie Dixon; prethodno neobjavljivana)
3. He’s Guilty (The Judge Song) — Steel Mill (snimljena 22 februara 1970, u Pacific Recording Studio, San Mateo, CA; prethodno neobjavljivana)
4. Ballad of Jesse James — The Bruce Springsteen Band (snimljena 14 marta, 1972, u Challenger Eastern Surfboards, Highland, NJ; prethodno neobjavljivana)
5. Henry Boy (snimljena juna 1972, u Mediasound Studios, New York, NY; prethodno neobjavljivana)
6. Growin’ Up (snimljena .maja, 1972, u Columbia Records Recordings Studios, New York, NY; prethodno se pojavila na ‘Tracks’)
7. 4th of July, Asbury Park (Sandy) (1973, ‘The Wild, The Innocent & the E Street Shuffle’)
8. Born to Run (1975, ‘Born to Run’)
9. Badlands (1977, ‘Darkness on the Edge of Town’)
10. The River (1980, ‘The River’)
11. My Father’s House (1982, ‘Nebraska’)
12. Born in the U.S.A. (1984, ‘Born in the U.S.A.’)
13. Brilliant Disguise (1987, ‘Tunnel of Love’)
14. Living Proof (1992, ‘Lucky Town’)
15. The Ghost of Tom Joad (1995, ‘The Ghost of Tom Joad’)
16. The Rising (2002, ‘The Rising’)
17. Long Time Comin’ (2005, ‘Devils & Dust’)
18. Wrecking Ball (2012, ‘Wrecking Ball’)

*Sve pesme napisane su i izvedene od strane Brusa Springstina, osim tamo gde je naznačeno drugačije.