-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBruce Springsteen ide na federalni sud zbog nesmotrene vožnje

Bruce Springsteen ide na federalni sud zbog nesmotrene vožnje

Springsteen

Prošlog novembra Bruce Springsteen je uhapšen i optužen za nesmotrenu vožnju i konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru. Međutim, nove informacije otkrivaju da je sadržaj alkohola u krvi muzičara u trenutku hapšenja iznosio samo 0,2 promila – četvrtina zakonskog ograničenja u Nju Džerziju.

Springsteen je zadržan 14. novembra 2020. u pritvoru u Gateway National Recreation Area, saveznom parku u Nju Džerziju. Prema Asbury Park Pressu, izvor upoznat sa slučajem potvrdio je da Springsteenova intoksikacija nije bila ni blizu količine alkohola u krvi potrebne za hapšenje. U svim američkim državama, osim u Juti, zabranjeno je upravljati vozilom sa 0,8 ili više promila alkohola u krvi za osobe od 21 ili više godina.

Nivo alkohola od 0,2 promila koju je imao Springsteen, “najniži je stepen opijenosti” koja može uticati na mozak, što rezultira malo promenjenim raspoloženjem, osećajem opuštenosti i povećanom telesnom toplinom. S obzirom na nisku količinu alkohola, nejasno je šta je navelo policajce da zaustave njegovo vozilo i na kraju ga zadrže.

Budući da se hapšenje odvijalo na federalnom zemljištu, slučaj će se saslušati na federalnom sudu, a vodiće ga američko tužilaštvo u Njuarku.

Tokom vikenda, Springsteen se prvi put pojavio u reklami za Jeep na Superboulu. No, čuvši vest o “vožnji pod uticajem alkohola” Jeep je povukao oglas sa YouTubea i izdao saoštenje. “Bilo bi neprimereno da komentarišemo detalje predmeta o kojem smo samo čitali i ne možemo ga potkrepiti”, stoji u saopštenju. „Poruka (reklame) o zajednici i jedinstvu relevantna je kao i uvek. Kao što je i poruka da se alkohol i vožnja nikada ne mogu oprostiti.”

Najnovije vesti

Izdvajamo