-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBruce Dickinson objašnjava zašto će na predstojećoj turneji – govoriti, umesto pevati

Bruce Dickinson objašnjava zašto će na predstojećoj turneji – govoriti, umesto pevati

Dok se spekuliše o novom studijskom albumu i nastavku turneje njegove grupe Iron Maiden, svestrani Bruce Dickinson je u razgovoru na Radiju BBC najavio samostalni poduhvat „An Evening With Bruce Dickinson”, u okviru koga će se od početka avgusta susretati sa fanovima i – razgovarati.

Kaže da mu se ideja javila ubrzo po objavljivanju autobiografske knjige „What Does This Button Do?“ (2017), kada su mnogi pokazali interesovanje za promocijama na kojima bi čitao odlomke. Međutim, verujući kako to zapravo nije mnogo zanimljivo, odlučio se da radije doda par improvizacija i priča.

„Sve je počelo godinama unazad, pošto sam napisao autobiografiju i dobio predlog da na kraćoj turneji čitam pojedine delove knjige. Pitao sam se: „Nije li to malo dosadno? Zašto bi se bilo ko pojavio? Mogu i sami čitati knjigu“. Tako da sam sve začinio sa par zrelih priča i prošlo je zaista dobro. Pa sam dodao nešto improvizacije – tako da se poslednjih 45 minuta pretvorilo u nešto poput nastupa Quentina Crispa (engleskog pripovedača i glumca). Naime, dok sam bio student, tadašnja devojka me povela na jedan od njegovih nastupa – bio je neverovatno duhovit i zabavan. U drugoj polovini večeri, kao materijal je koristio cedulje koje mu je publika pisala. Uvek sam se sećao toga, pitajući se da li bih mogao da napravim nešto slično.“

U nastavku je istakao kako će posetioci „Večeri sa Bruceom Dickinsonom“ istim putem moći da ga pitaju šta god požele, bilo to u vezi sa njegovim bendom, privatnim životom ili jednostavno iznošenjem utisaka povodom performansa. Prisetio se i kako je jednom prilikom obožavalac bio zainteresovan da sazna seća li se Bruce susreta sa njegovom majkom, u hotelu u Budimpešti 1983. – pri čemu je na kraju zapisao: „Uzgred, nisi mi tata, proverio sam.“ Dickinson kaže da su takve situacije, koliko god bile direktne i neposredne, pravo zlato za komediju.

Najnovije vesti

Izdvajamo