-

Brian May otkrio zašto koristi novčić umesto trzalice

Legendrni gitrista još legendarnije grupe Queen, Brian May, otkrio je u razgovoru za BBC Radio, zašto koristi srebrni novčić umesto trzalice za gitaru.

Prema njegovim rečima, tražeći pravi zvuk svoje gitare, u početku je koristio plastične, lako savitljive trzalice, misleći da će mu one doneti pravi ton i dovoljnu brzinu. Ubrzo je shvatio da su mu potrebne tvrđe trzalice, pa je tako, prilikom raznih isprobavanja, uzeo i srebrni novčić, kojim je mogao snažno da udara po žicama, a opet da ih ne pokida. Konačna odluka je pala kada je shvatio da prstima može bolje da obuhvati novčić, i da ga usmerava na način koji želi, a da opet postigne ton i brzinu koju je želeo.

Istom prilikom, May se setio i razloga da napravi svoju prvu gitaru, onu koju će nazvati Red Special, a koja će doživeti jednaku popularnost.

May je rekao da je, kao mali, želeo gitaru, ali da nije mogao da je priušti zbog izuzetno visokih cena, tako da je gitare marke Gibson i Fender, mogao samo da gleda u radnjama muzičke opreme, bez šanse da ih dodirne. To je bio trenutak kada su on i njegov otac sami dizajnirali i napravili gitaru.

Najnovije vesti

Izdvajamo