fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Brian Johnson se obratio fanovima porukom: "Ne idem u penziju"

Brian Johnson se obratio fanovima porukom: “Ne idem u penziju”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Brian-JohnsonKao što je poznato, pevač AC/DC-a Brajan Džonson zvog zdravstvenih razloga morao je da odustane od ostatka “Rock or Bust” turneje. Menjaće ga na 10 koncerata Eksl Rouz, a Brajan se obratio fanovima uz poruku “ne idem u penziju!”.

Želim da lično objasnim razlog, zato što ne verujem da je prethodna izjava benda bila dovoljna u smislu objašnjenja koja sam želeo da dam fanovima niti u načinu na koji bi trebalo da bude prezentovana, počeo je pevač. U nastavku u celosti prenosimo izjavu:

Nakon serije medicinskih pregleda sa vodećim lekarima iz oblasti oboljenja sluha, 7.marta mi je predočeno da ako nastavim da pevam rizikujem da potpuno izgubim sluh. Bio sam užasnut prognozama mada mi je, već izvesno vreme, bilo jasno da mi je delimični gubitak sluha smetao tokom nastupa. Imao sam teškoće da čujem gitare na sceni, a zbog toga što nisam mogao da dobro čujem muziku, strahovao sam da će i moje izvođenje biti kompromitovano. Pošteno govoreći, moja savest to nije mogla da dozvoli. Naši fanovi zaslužuju da moja izvedba bude na najvišem nivou i ako, iz bilo kog razloga, ja to ne mogu da isporučim, ne bih nikada razočarao obožavaoce, niti članove grupe AC/DC. Nisam od onih koji odustaju i volim da završim ono što sam započeo, pa ipak, doktori su jasno dali do znanja, meni i članovima grupe, da nemam izbora, već da moram da prestanem sa nastupima ne samo na predstojećim koncertima turneje, već moguće i duže od toga. To je bio najmračniji dan mog profesionalnog života. Nakon nekoliko zdravstvenih konsultacija bilo je evidentno da, bar u bliskoj budućnosti, neću moći da nastupam na velikim scenama gde je nivo zvuka iznad moje trenutne podnošljivosti, ukoliko ne želim da u potpunosti izgubim sluh. Sve do tada, ja sam nastavljao bez obzira na bol i gubitak sluha, ali to je na kraju postalo teško podnošljivo i previše riskantno.

Čitav razvoj situacije me je lično slomio, mnogo više nego što bi iko mogao da zamisli. Emotivna iscrpljenost koju sada osećam, gora je od bilo čega što mi se u životu dogodilo. Biti deo AC/DC, snimati ploče i nastupati pred milionima odanih fanova u proteklih 36 godina, bila je moja životna misija. Ne mogu da zamislim da idem napred, a da nisam deo toga, ali nemam izbora. Jedna stvar je izvesna, ja ću sa grupom AC/DC biti prisutan na svakom koncertu duhom, ako ne lično.

Najvažnije, osećam se užasno što ću razočarati fanove koji su kupili karte za otkazane koncerte, a koji su toliko podržavali i mene i grupu tokom godina. Rečima ne mogu da izrazim moju duboku zahvalnost za sve ljubazne poruke i najbolje želje koje su mi slali svih ovih meseci, ali i za sve godine podrške bendu. Moja zahvalnost ide i Angusu i Cliffu za njihovu
podršku.

Konačno, želim da moji fanovi budu sigurni da ja ne idem u penziju. Moji doktori su mi rekli da mogu da nastavim da snimam u studiju, što nameravam i da radim. Trenutno, jedino što me zanima je da nastavim sa lečenjem da bih poboljšao svoj sluh. Nadam se da ću, kada mi se sluh oporavi, moći da se vratim živim nastupima. Iako ishod nije siguran, ja ostajem optimista! Samo vreme će pokazati.

Još jednom, primite moje najiskrenije pozdrave i zahvalnost svima na podršci i razumevanju.