fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Borknagar objavili spot za "Winter Thrice"

Borknagar objavili spot za “Winter Thrice”

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Borknagar
Borknagar

Norveški blek metalci Borknagar objavili su video spot za pesmu sa novog albuma “Winter Thrice”, čiji je izlazak najavljen za 22. januar 2016. godine.

Deseti studijski album benda Borknagar će biti objavljen pod etiketom Century Media i predstavlja sažetak rada ovog benda u proteklih dvadeset godina, od njihovih najbrutalnijih pa do najeksperimentalnijih kompozicija, sa dozom progresive.

“Ovo je bila prva pesma koju sam napisao za novi album i ona je na mnogo načina dosta lična. Pesma je, iskreno, prava himna planinama jer kada odrastate u planinskom kraju kakav je zapadna obala Norveške, od rođenja osećate tu povezanost sa planinama. Možda je to neka vrsta evolutivnog nasleđa koje su nam ostavili naši preci, a vezano je za potrebu da se popnu visoko kako bi opazili opasnosti ili neprijatelje koji dolaze sa obale, ili pak, da pronađu novo mesto da se nasele. Možda je tako, a možda i ne. Ali kroz istoriju planine su imale posebno mesto u mnogim kulturama i to svakako nije slučajnost.”, pojasnio je tematiku novog albuma gitarista benda.

U pesmi se pojavljuju sva četiri pevača benda, među kojima je i originalni Borknagar frontmen Kristoffer Rygg (Garm from Ulver).