fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Bob Dylan objavljuje novi album sledeće godine

Bob Dylan objavljuje novi album sledeće godine

Bob Dylan

Bob Dylan će 3. februara sledeće godine objaviti album “Shadows in the Night“, na kom će se naći pesme koje je pevao Frank Sinatra. To će biti 36. Dylanov studijski album i prvi nakon ploče „Tempest“ iz 2012.

U izjavi povodom objavljivanja novog albuma Dylan kaže: „Bila je privilegija snimati “Shadows in the Night“. Već duže vreme planiram ovo da uradim, ali trebalo mi je vremena da skupim hrabrost pa da sa petočlanim bendom snimim pesme koje u originalu izvode orkestri od 30 i više muzičara. To je glavna stvar u celoj priči. Sve pesme su nam jako dobro poznate. Sve smo ih snimili uživo, iz prvog ili drugog pokušaja, i to bez nasnimavanja, slušalica i posebnih kanala. Album je gotovo u celosti miksovan dok je sniman, nije bilo postprodukcije. Ne mislim da sam ja obradio ove pesme – one su ionako bile obrađivane mnogo puta. U stvari, „sahranjene“ je verovatno prava reč. Ono što smo moj bend i ja uradili je upravo suprotno – mi smo ih iskopali iz groba i izneli na svetlo novog dana“.

Već sada je moguće preslušati jednu pesmu sa albuma, baladu “Full Moon and Empty Arms” koju je Sinatra snimio 1945. godine.

Objavljen je i spisak pesama:

01 I’m a Fool to Want You
02 The Night We Called It a Day
03 Stay With Me
04 Autumn Leaves
05 Why Try to Change Me Now
06 Some Enchanted Evening
07 Full Moon and Empty Arms
08 Where Are You?
09 What’ll I Do
10 That Lucky Old Sun