-

Bob Dylan najavio trostruki album

Trostruko studijsko izdanje Boba Dylana, „Triplicate„, u prodaji će se naći 31.marta. Album koji sadrži 30 klasičnih američkih melodija čini prvi studijski trostruki set u bogatoj karijeri čuvenog muzičara.

Svaki disk na novom izdanju ima svoj naslov: „Til The Sun Goes Down„, „Devil Dolls“ i „Comin’ Home Late„, a oni zaokružuju tematski izbor od deset kompozicija čiji autori su neki od najhvaljenijih i najuticajnijih američkih kompozitora, kao što su Charles Strouse i Lee Adams (“Once Upon A Time”), Harold Arlen i Ted Koehler (“Stormy Weather”), Harold Hupfield (“As Time Goes By”), odnosno Cy Coleman i Carolyn Leigh (“The Best Is Yet To Come”). Kao i što smo navikli kada je u pitanju Dylan, osim što je otpevao i aranžirao materijal, njegov alter ego, Jack Frost, je i producirao novo izdanje. Triplicate je 38. studijski album u njegovoj plodnoj karijeri, koji ujedno potvrđuje postojan ritam u diskografiji ovog muzičara, čiji je prethodno izdanje „Fallen Angels“ objavljeno početkom prošle godine.

Triplicate će istovremno biti objavljen na različitim formatima, kao trostruki osmostrani digipek, (http://smarturl.it/TriplicateCD), 3-LP vinil set (http://smarturl.it/TriplicateLP), kao i 3-LP Deluxe vinil izdanje u ograničenom tiražu (http://smarturl.it/TriplicateDeluxe). Triplicate je takođe dostupan za prednaručivanje na sevisu iTunes (http://smarturl.it/TriplicateiT), a jedna od kompozicja sa albuma – „I Could Have Told You“ biće dostupna za preuzimanje odmah , a možete je čuti na kraju teksta.

Muzičari koji sviraju na albumu „Triplicate“, članovi su grupe sa kojima Dylan već godinama ide na turneje, a pesme su snimljene u holivudskim Capitol studijima, u Los Anđelesu.

Podsetimo se samo da je krajem prošle godine, Bobu Dylanu dodeljena Nobelova nagrada za književnost. Ovaj muzičar je do sada prodao preko 125 miliona ploča širom sveta.

Kompletan redosled pesama koje će se naći na izdanju „Triplicate“, diskovima i vinilima izgleda ovako:

Disc 1 –  „Til The Sun Goes Down“
Side 1 LP:
1. I Guess I’ll Have to Change My Plans
2. September Of My Years
3. I Could Have Told You
4. Once Upon A Time
5. Stormy Weather
Side 2 LP:
6. This Nearly Was Mine
7. That Old Feeling
8. It Gets Lonely Early
9. My One and Only Love
10. Trade Winds

Disc 2 – „Devil Dolls“
Side 1 LP:
1. Braggin’
2. As Time Goes By
3. Imagination
4. How Deep Is The Ocean
5. P.S. I Love You
Side 2 LP:
6. The Best Is Yet To Come
7. But Beautiful
8. Here’s That Rainy Day
9. Where Is The One
10. There’s A Flaw In My Flue

Disc 3 – „Comin’ Home Late“
Side 1 LP:
1. Day In, Day Out
2. I Couldn’t Sleep A Wink Last Night
3. Sentimental Journey
4. Somewhere Along The Way
5. When The World Was Young
Side 2 LP:
6. These Foolish Things
7. You Go To My Head
8. Stardust
9. It’s Funny To Everyone But Me
10. Why Was I Born

 

Najnovije vesti

Izdvajamo