-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBob Dylan najavio izlazak trostrukog reizdanja albuma "1970"

Bob Dylan najavio izlazak trostrukog reizdanja albuma “1970”

Bob DylanTrostruku CD kolekciju “1970 (50th Anniversary Collection)“ Bob Dylan će objaviti 26. februara 2021. (Columbia Records/Legacy Recordings/Menart).

Ovaj višestruki album uključuje prethodno nedostupne studijske snimke baš kao i kompletnu session svirku u kome uz Dylana svira i George Harrison – snimljenu 1. maja 1970.

Neki delovi ovih snimaka objavljeni su u limitiranoj verziji 4. decembra kao deo izdanja Bob Dylan – 50th Anniversary Collection, ali je na zahtev i veliki interes javnosti odlučeno da se svi istorijski snimci objave na jednom izdanju. Prethodno neobjavljeni snimci koji su preostali sa izdanja Self Portrait i New Morning, kao i svi studijski snimci nastali 1. maja 1970. sa G.Harrisonom, naći će se sada zajedno na albumu Bob Dylan – 50th Anniversary Collection. Dylan i Harrison zajedno su izveli devet pesama među kojima su originalne Dylanove: One Too Many Mornings, Gates of Eden, Mama, You Been On My Mind, kao i obrade (“All I Have to Do Is Dream (The Everly Brothers),” Matchbox“ (Carl Perkins)…

Izdanje „Bob Dylan – 1970 „ imaće novu naslovnu stranu i sadržaće beleške Michaela Simmonsa.

Snimci sa albuma nastali su u Njujorku – od 3. do 5. marta i 1. maja 1970., u Studio B, Columbia Recording Studios, dok su snimci od 1. juna do 5. avgusta i 12. avgusta, zabeleženi u Studio E, Columbia Recording Studios.

Producenti albuma su: Jeff Rosen i Steve Berkowitz, a originalne session snimke je producirao Bob Johnston.

Najnovije vesti

Izdvajamo