-

Blaze Bayley objavljuje knjigu i live DVD

Kanadski portal Metal Voice objavio je novu severnoameričku turneju po Montrealu, Kvebek, bivšeg frontmena Iron Maidena, pevača Blazea Bayleyja, i njegovog benda Absolva.

O tome zbog čega je ova kanadska turneja drugačija od ostalih do sad, Blaze je izjavio: “Mogu da dovedem sopstveni bend Absolva iz Evrope. Oni su samostalna grupa i radili su sa mnom poslednje četriri turneje koje sam prošao. Pisao sam pesme sa ovim momcima, oni su ekipa koja je svirala na prvom delu Infinite Entanglement trilogije i na Endure and Survive albumu. Odlična je ideja dovesti te momke koji su radili na albumu.”

O tome kad da fanovi očekuju treći deo Infinite Entanglement trilogije, Blaze kaže: “Tačno ili okvirno oko prvog marta 2018. godine. Kad smo počeli i pogledali na kraju prvi, bilo je previše svega za jedan album. Pomislili smo da to nije jedan veliki album, da su to zapravo tri albuma, jer jedna od pesama koju ćete imati prilike da čujete na trećem delu, zapravo je nešto što smo spremali na prvom delu. Ali kad pogledate tekst pesme i čujete muziku i šta ona ima da poruči, shvatite zašto je u trećem delu. I tu je još jedna druga pesma koja se sa razlogom nalazi u drugom delu. Imam sreće što sam i glavni u kompaniji snimanja pa samim tim mogu da odlučim kad će datum izdavanja albuma biti. Prvo sam pomislio, prvi je 2016. godine u martu, pa mart 2017. i mart 2018. godine, tako da jedan album po godini zapravo mi odgovara.”

O trećem delu trilogije: “Treći deo ima sedam pesama za koje smo pomislili da su dovoljno dobre još u periodu  kad smo imali malo vremena, pre nego što smo preneli na glavnu predpodukciju, gde smo imali nalete inspiracije. Radim na tekstovima u slobodno vreme. Na ovom trećem delu imamo sam kostur i sada moramo da otkrijemo druge elemente. Imam ideju gde će završiti na kraju priče. Napravićemo svetsku turneju sa trećim delom. Na kraju svega, uradiću live DVD album sa set listom sa turneje. Nakon toga, prva stvar u martu 2019. godine je, nadam se, gotova knjiga, pošto se sama trilogija bazira na knjizi koju pišem već neko vreme. Tako da imaćete sve odgovore o ova tri albuma, pozadinsku priču, iza svakog karakera, ma sve…”

Najnovije vesti

Izdvajamo