-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBiografija Davea Grohla "Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode"

Biografija Davea Grohla “Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode”

Na 255 stranica, autor Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara. Kronološki i nadasve detaljno, opširno je dokumentiran njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažiran (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobivamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje glazbe puno više od posla.

Marljivost, trud, zalaganje, radna etika te vrijeme provedeno u studijima i na pozornicama osigurali su mu titulu najradišnijeg čovjeka u svijetu rocka.

Dave Grohl je s Foo Fightersima pobijedio vječne usporedbe s Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposljetku si osigurao mjesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastoj nakladi. Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.

Nakon autobiografije pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona: Čemu služi ovaj gumb? i biografije frontmana grupe Queen: Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe, biografija Davea Grohla treće je biografsko izdanje glazbene knjižare Rockmark, te prva knjiga o Daveu Grohlu i Foo Fightersima prevedena na hrvatski jezik.

Foo Fightersi će koncertima u Puli, 18. i 19. lipnja, otvoriti europsku turneju, a biografija Davea Grohla starim i novim fanovima pruža mogućnost da u međuvremenu prouče životni put najljubaznijeg čovjeka u rocku čiji status velike zvijezde nije došao preko noći i koji je još uvijek s obje noge čvrsto na zemlji.

Redovna cijena knjige Dave Grohl – Biografija: Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode iznosi 119 kuna, a naručiti se može putem Rockmark trgovine.