-

Billy Idol dobio sopstvenu Hollywood Walk of Fame zvezdu

Billy IdolLegendarni Billy Idol dobio je 6. januara zvezdu na Hollywood Walk of Fame, a na svečanosti je tim povodom govorio Henry Rollins.

Ceremonija je započela govorom bivšeg pevača sastava Black Flag: “Zašto odajemo počast Biliju Ajdolu”, upitao je. “Moglo bi biti zato što je kasnih 70-ih i 80-ih u Engleskoj došlo do eksplozije muzike koja je i danas sa nama. Sa bendovima kao što su The Clash, The Damned, Sex Pistols, Buzzcocks, Siouxsie And The Banshees i Generation X,” u kojoj je Idol prednjačio.

“Dok je puno tih bendova pevalo o tome kako stvari ne funkcionišu i kako život nije tako sjajan, grupa Generation X se istakla jer su pisali pesme o mladosti. I možeš biti mlad neko vreme, ali si mlad samo jedno leto. To je udar groma. Ako trepnete, promašićete. Preko tri albuma i hrpe singlova, Generation X je to uhvatila. Ta se muzika fantastično drži decenijama kasnije, pa je možda zato Billy Idol dobio zvezdu na Hollywood Walk of Fame”, objasnio je Rollins.

“Ili je to možda zato što se, kao i svi bendovi, Generation X raspala, a Billy Idol je došao u Sjedinjene Države i počeo objavljivati jednu veliku solo ploču za drugom,” rekao je Rollins pre nego što je pohvalio “stvarno, vrlo dobre singlove” i zaključio: “Možda smo zato svi danas ovde.”

Billy Idol je dobio zvezdicu u petak 6. januara i rekao je da je “stvarno ludo što dobijam ovakvu nagradu ili da mi se odaje počast na ovakav način”.

Rekao je da je mislio da će njegova karijera trajati “možda šest meseci, možda godinu ili dve. Nikad nisam mogao ni da zamislim ovako nešto. Jednostavno je neverovatno.” Billy Idol prodao je u svojoj karijeri preko 40 miliona albuma.

Najnovije vesti

Izdvajamo