-

Billy Gibbons predstavio „Jingle Bell Blues“

Nakon dobro prihvaćenog trećeg samostalnog albuma „Hardware“, neumorni Billy Gibbons zaokružuje godinu singlom „Jingle Bell Blues“. Gitarista i vokal ZZ Top-a je na svoj karakterističan način obradio klasičnu prazničnu pesmu „Jingle Bells“. Snimanje je završeno još u junu, da bi se sa blizinom praznika pesma zvanično pojavila pred publikom na jednostrukom vinil izdanju. Očekivano, omot otkriva niz automobila modela Cadillac Fleetwood Broughams koji formiraju oblik božićne jelke.

Sinulo nam je da svi vole božićnu muziku, objasnio je Gibbons, kao i blues vajb Jimmyja Reeda, pa smo pronašli način da ih iskombinujemo. Ubacili smo odgovarajuće reference na stara kola sa jakim motorom, pošto su saonice koje preferiramo na konjsku snagu.

Prokomentarisao je format ploče kao u suštini namenjen džuboksu – zapravo je i miksovana sa tom idejom na umu.

Čini se kako, uoči Božića, uvek postoji pet do deset muzičkih izbora navedenih u donjem desnom uglu tipičnog džuboksa, sa vencima ukrašenim naslovima i imenima izvođača. Nadamo se da će „Jingle Bell Blues“ postati jedna od takvih ploča. Bing Crosby, David Bowie, Elvis, Brenda Lee, Jose Feliciano, Otis Redding, Mariah Carey, Nat King Cole, Gene Autry i da ne zaboravimo Adama Sandlera, traže društvo i bili bismo oduševljeni da im ga pružimo, u duhu sezone.

Najnovije vesti

Izdvajamo