-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBilly Corgan (The Smashing Pumpkins): Reizdanje albuma "Machina II" je završeno

Billy Corgan (The Smashing Pumpkins): Reizdanje albuma „Machina II“ je završeno

Billy Corgan

Još 2018. godine, The Smashing Pumpkins su obećali reizdanje njihovog albuma „Machina II/The Friends & Enemies of Modern Music“ iz 2000. Sada, više od dve godine kasnije, izgleda da je reizdanje u završnoj fazi.

U intervjuu sa Radio.com, frontmen Billy Corgan je otkrio da je projekat završen i da je trenutno u procesu masteringa. Takođe, rekao je da fanovi mogu očekivati da novo izdanje sadrži najmanje 80(!) pesama, od kojih su mnoge ostaci sa originalnih sesija snimanja benda.

The Pumpkins su objavili ploču „Machina II“ u formi digitalnog downloada septembra 2000. godine, samo nekoliko meseci nakon albuma „Machina/The Machines of God“. Alt-rokeri su planirali da objave oba albuma istovremeno u fizičkim formatima, ali je etiketa Virgin Records to odbila, navodeći lošu prodaju prethodnog izdanja grupe „Adore“.

Sa prerađenom „Machina II“ verzijom, the Smashing Pumpkins se nadaju da će najzad objaviti album kako su prvobitno nameravali. „[‘Machina II’] je napisan da bude neka vrsta mjuzikla, ali nikad nije završen, to je kao snimanje filma koji nije do kraja montiran“, objašnjava Corgan.

Najnovije vesti

Izdvajamo