-

NaslovnaVestiVesti iz svetaBen Howard objavio novi singl i video

Ben Howard objavio novi singl i video

Ben Howard

Pjesma nam stiže kao najava njegovog iščekivanog novog studijskog albuma!

Britanski glazbenik Ben Howard, ujedno i jedno od omiljenih inozemnih kantautorskih imena domaće publike, potvrdio je objavu novog studijskog materijala! Krajem ožujka stiže nam njegov novi studijski album, koji službeno najavljuje novom pjesmom i videospotom „What A Day“.

Najavljeni album nosi naziv „Collections From The Whiteout“ i bit će objavljen 26. ožujka. Za njegovu produkciju zaslužan je Aaron Dessner (The National, Sharon Van Etten…), što je ujedno i prvi put da Ben Howard produkciju albuma prepušta suradniku.

Ovo će biti četvrto po redu studijsko izdanje nagrađivanog glazbenika, a za njegovu inspiraciju zaslužno je Benovo putovanje u Portugal, 2019. godine. Kako i sam otkriva, bio je u autu, slušao People Collective (projekt u kojem surađuju Justin Vernon i The National-ovci Aaron i Bryce Dessner) te je bio toliko oduševljen njihovom glazbom da je odlučio kontaktirati Aarona i ostvariti suradnju.

Brzo me fasciniralo Benovo kreativno stanje„, osvrće se Aaron Dessner na suradnju i zaključuje: „Trenutno stvara izvanrednu glazbu i usuđujem se reći, piše neke od najboljih pjesama u svojoj karijeri„.

Album je sniman na nekoliko lokacija – u New Yorku (u Dessnerovom Long Pond studiju), Parizu te Benovom rodnom Devonu, a završen je kroz 2020. godinu „na daljinu“. U njegovom kreiranju je uz Howarda i Dessnera sudjelovao i gitarist Mickey Smith, Benov dugogodišnji suradnik, a svoj doprinos su dali i Yussef Dayes, Kate Stables (This Is The Kit), Thomas Bartlett (St. Vincent), i Rob Moose (Bon Iver, Laura Marling, Phoebe Bridgers)…

Novo izdanje donosi 14 novih autorskih pjesama, a nasljeđuje album „Noonday Dream“ iz 2018., koji je dosegnuo Top 5 najprodavanijih izdanja u Velikoj Britaniji.

Kao najavni singl s albuma predstavljena je pjesma „What A Day“, s pratećim videospotom za koji je zaslužna francuska redateljica Cloé Bailly (Billie Eilish, Coldplay, Jay-Z). Album „Collections From The Whiteout“ stiže nam 26. ožujka, a za fanove je dostupna njegova prednarudžba.

Najnovije vesti

Izdvajamo