Bauhaus objavljuju “The Bela Session”

Jedan od najuticajnijih bendova u prošlom veku, Bauhaus, 23. novembra objaviće novi album “The Bela Session” u digitalnim formatima, ali i na vinilu.

Leaving Records, u partnerstvu sa etiketom Stones Throw Records, izdaće album koji prati vreme kada su članovi ovog kultnog benda prvi put snimali zajedno, samo šest meseci nakon formiranja 26. januara 1979. godine. Ovo je prvo izdanje kompletne sesije koja se sastoji od svih pet numera, od koje tri ranije nisu objavljene. Ovo, takođe, označava prvo zvanično reizdanje singla “Bela Lugosi’s Dead” nakon više od 30 godina. Audio snimak nanovo je masterizovan sa originalne analogne trake od strane Mandy Parnell u Black Saloon Studiju (Björk, Brian Eno, Aphex Twin).

Bauhaus je nekadašnji četvoročlani sastav koga su činili  Peter Murphy (vokal), Daniel Ash (gitara), Kevin Haskins (bubnjevi) i David J (bas). Smatraju se začetnicima gothic rock žanra i izvršili su snažan uticaj na scenu početkom osamdesetih godina. Raspustili su se 1983. godine.

Kako je ranije najavljeno, Peter Murphy će početkom novembra svirati u beogradskom Domu omladine, gde ću mu društvo praviti David J. Na repertoaru će se naći pesme sa Bauhaus debi albuma “In The Flat Field”, ali i drugi neprolazni hitovi. U prodaji su karte po ceni od 2400 dinara.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.