-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Basista Dave Klein napustio Black Flag

Basista Dave Klein napustio Black Flag

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

black-flagBasista američkog hardcore punk benda Black Flag, Dejv Klajn, rešio je da napusti ekipu zbog neslaganja sa novim frontmenom, Majkom Valelijem. Klajn je na svom facebook profilu napisao da je izašao iz benda i da je pozvan da se vrati u svoj stari punk bend They Stay Dead.

Na ovu vest, prvi je odreagovao bivši pevač benda, Majkov bliski prijatelj, Ron Rejes, oštrom kritikom na račun bubnjara benda, Gregori Mura. Rejes je povodom skorašnjeg ujedinjenja sa osnivačem i gitaristom benda Gregom Džinom zajedno snimio album “What the” posle skoro 30 godina.

Black Flag je hardcore punk bend formiran 1976. godine u Kaliforniji. Osnivač benda, Greg Džin, jedini je stalni član posle mnogobrojnih promena postave i razilaženja benda. Bend se raspao 1986. godine. Poznatiji kao pioniri objavljivanja pesama za underground izdavačke kuće, sastav Black Flag se ponovo okupio 2013. godine. Do sada su snimili tri pesme, imaju novi album od decembra i mnogo nastupa širom sveta.

Na pitanje kakve planove ima za sada tročlani Black Flag, peti po redu frontmen benda, Majk Valeli, je smireno odgovorio da je bend trpeo posledice svađe između Rona i Grega i da su se članovi zbog toga udaljili jedan od drugog. Prvenstveno je izrazio želju za novim basistom, a nakon toga i da Black Flag sprema novi materijal i da se planira turneja u maju.

U nastavku preslušajte album “Slip it in” iz 1984. godine.