fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Baroness u prosincu izdaje ljubičasti album

Baroness u prosincu izdaje ljubičasti album

baronessPrije više od tri godine američki rockeri Baroness objavili su svoj treći studijski album. Manje od mjesec dana nakon izdavanja albuma, bend je u Engleskoj doživio prometnu nesreću te na nekoliko mjeseci pauzirao sve aktivnosti. Po nastavku turneje Baroness je imao značajno drukčiji postav jer su bubnjar Allen Blickle i basist Matt Maggioni napustili bend.

Međutim, ove se godine Baroness napokon vraća i John Baizley i Peter Adams s novim basistom Nickom Jostom i bubnjarem Sebastianom Thomsonom u prosincu izdaju novi album za diskografsku kuću Abraxan Hymns. Kako je to već njihov običaj, novi album zove se “Purple” i time se pridružuje ostatku šarenog društva: albumima “Red Album” iz 2007., “Blue Record” iz 2009. i “Yellow & Green” iz 2012. godine.

Bend je na svom službenom Facebook profilu najavio 18. prosinca kao dan izlaska albuma uz poruku: “Vrijeme smo uložili u pisanje i refokusiranje svog zvuka; razvili smo dublju razinu kreativne povezanosti s novom ritam-sekcijom i pokušali napisati bolji album nego smo ikad zamišljali da ćemo napisati. Ukratko, oduševljeni smo. Nikad nismo bili ovoliko kolektivno uzbuđeni oko albuma kao što smo danas.”

Osim datuma izlaska, objavljena je i pjesma “Chlorine & Wine”, a u animiranom se videu može vidjeti jedan dio naslovnice novog ljubičastog albuma koja će naknadno biti otkrivena u cijelosti.

Purple:

01. Morningstar
02. Shock Me
03. Try to Disappear
04. Kerosene
05. Fugue
06. Chlorine & Wine
07. The Iron Bell
08. Desperation Burns
09. If I Have to Wake Up (Would You Stop the Rain)
10. Crossroads of Infinity